Feta-bataattikiekot kanan kera

Feta-bataattikiekot kanan kera

Ruoka-aineet

  • Bataatti

    (1.6 kpl) 180g

  • Broileri, rintafilee

    100g

  • Oliiviöljy

    (2.3 tl) 7g

  • Fetajuusto, rasvaa 23-24%

    (2.5 rkl) 20g

  • Pinaatti

    (1.3 kpl) 15g

Valmistaminen

  • Huuhtele pinaatti ja pese bataatti juuresharjan avulla.
  • Leikkaa bataatti noin sentin paksuisiksi kiekoiksi. Asettele kiekot uunivuokaan leivinpaperin päälle.
  • Sivele kiekot oliiviöljyllä (käytä noin puolet öljystä) ja ripottele niiden pinnalle hieman suolaa ja pippuria.
  • Laita uunivuoka 225-asteiseen uuniin noin 15-20 minuutin ajaksi.
  • Paista kana öljyssä pannulla sillä aikaa, kun bataatit kypsyvät. Mausta kana suolalla ja pippurilla ja/tai halutessasi muilla mausteilla, kuten esimerkiksi jerk-mausteseoksella.
  • Kun bataatit ovat miltei kypsiä, ota ne uunista, murustele kiekkojen pinnalle hieman fetajuustoa ja laita kiekot uuniin vielä noin viideksi minuutiksi, kunnes juusto on hieman sulanut.
  • Ota bataatit uunista ja saksi pinaattia kiekkojen päälle. Nauti lämpimät kiekot kanan kanssa.
  • Vinkki: Feta-bataattikiekot maistuvat myös lihan, kalan tai vaikka nyhtökauran lisukkeena. Kokeile, mikä on oma suosikkiyhdistelmäsi.
Loading...