Jauheliha-perunalaatikko (gluteeniton)

Jauheliha-perunalaatikko (gluteeniton)

Ruoka-aineet

  • Naudan jauheliha, rasvaa 10%

    75g

  • Peruna

    (0.9 kpl) 140g

  • Kananmuna, M koko

    (1 kpl) 55g

  • Tomaattimurska

    (9.5 rkl) 95g

  • Juusto, mozzarella, rasvaa 10%

    (0.1 pkt) 15g

  • Oliiviöljy

    (0.7 tl) 2g

  • Kermaviili, rasvaa 10%

    (0.4 rkl) 10g

  • Sipuli (valinnainen)

    (0.5 kpl) 40g

  • Viipalekurkku

    100g

Valmistaminen

  • Keitä perunat. Kun perunat ovat kypsiä, viipaloi ne.
  • Samalla kun keität perunoita, pilko sipuli. Paista pannulla öljyssä sipuli, jauheliha ja pilkottu kurkku.
  • Kun jauheliha on kypsää, kaada pannulle vielä tomaattimurska ja mausta seos suolalla ja pippurilla. 
  • Sekoita kananmuna kermaviilin joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla, jos koet sen tarpeelliseksi.
  • Levitä voideltuun uunivuokaan ensin kerros viipaloituja perunoita, lihaseos ja vielä uusi kerros perunoita.
  • Kaada vuokaan vielä kermaviili-munaseos ja ripottele päälle juustoa raasteena. 
  • Kypsennä laatikkoa uunissa 180 asteessa noin 30-35 minuuttia.
  • Vinkki: Suosittelemme valmistamaan kerralla esimerkiksi kaksinkertaisen annoksen. Kokeile myös lohilaatikkoa samalla reseptillä, jauheliha kalalla korvaten.
Loading...