Lohisalaatti valkosipulidipin kanssa

Lohisalaatti valkosipulidipin kanssa

Ruoka-aineet

  • Lohifilee

    95g

  • Viikuna, kuivattu

    40g

  • Kermaviili, rasvaa 10%

    (1.6 rkl) 40g

  • Parsakaali

    (1.1 kpl) 55g

  • Valkosipulinkynsi (valinnainen)

    (1 kpl) 5g

  • Vihersipuli

    15g

  • Pinaatti

    (2.1 kpl) 25g

Valmistaminen

  • Paista lohifilee kypsäksi pannulla tai uunissa.
  • Kun lohi on kypsymässä, huuhtele tuore pinaatti ja vihersipuli. Silppua sipuli ja yhdistä se pinaatin kanssa salaattipohjaksi.
  • Irrota parsakaalin kukinnot erikseen. Laita kukinnot kiehuvaan veteen kypsymään muutamaksi minuutiksi. Kumoa kukinnot keittämisen jälkee kylmään veteen, jotta kypsyminen pysähtyy ja kukintojen väri säilyy kauniin vihreänä.
  • Valmista dippikastike sekoittamalla keskenään kermaviili, sriracha ja pieneksi silputtu valkosipuli. Mausta dippi suolalla, pippurilla ja limen mehulla.
  • Lisää parsakaali ja kypsä lohi salaattiin. Kaada dippikastike kalan päälle ja nauti salaatti, kun kala on lämmintä. Syö jälkiruoaksi kuivattuja viikunoita.
Loading...