Kana-kvinoasalaatti (gluteeniton)

Kana-kvinoasalaatti (gluteeniton)

Ruoka-aineet

  • Kvinoa

    (0.4 dl) 35g

  • Broileri, rintafilee

    95g

  • Saksanpähkinä

    (5 kpl) 10g

  • Oliiviöljy

    (1.7 tl) 5g

  • Viinirypäle

    (3.8 kpl) 30g

  • Omena

    (0.2 kpl) 30g

  • Jäävuorisalaatti

    (0.6 kämmenellinen) 30g

Valmistaminen

  • Ota kanasuikaleet jääkaapista huoneenlämpöön noin 20 minuuttia ennen kuin aloitat ruoan valmistamisen.
  • Kaada kvinoa tiheään siivilään ja huuhtele se lämpimässä vedessä. Voit jättää huuhdellut siemenet hetkeksi siivilään odottamaan, jotta ne valuvat mahdollisimman kuiviksi.
  • Mittaa keitinvettä 1,5–2 kertaa kvinoan määrän verran riippuen siitä, kuinka napakkaa tai puuromaista haluat siitä tehdä. Lisää kvinoa kiehuvaan veteen ja keitä sitä miedolla lämmöllä, kattilan kansi raollaan noin 15 minuuttia. Ota kvinoa liedeltä ja anna sen jäähtyä.
  • Huuhtele salaatti, viinirypäleet ja omena. Pilko salaatti ja hedelmät ja kokoa niistä salaattipohja.
  • Paahda pähkinöitä kuivalla pannulla hetken aikaa, mutta varo käräyttämästä niitä.
  • Lisää paahdetut pähkinät salaattipohjan sekaan, kaada öljy pannulle ja paista kanat. Mausta ne suolalla, pippurilla ja kurkumalla.
  • Yhdistä kvinoa ja kana salaattipohjaan, sekoita aineksia varovasti keskenään ja nauti salaatti.
Loading...