Ruokaisa maalaissalaatti

Ruokaisa maalaissalaatti

Ruoka-aineet

  • Kauraleipä

    (1.9 vpl) 65g

  • Pekoni, rasvaa 18%

    (3 vpl) 45g

  • Kananmuna, M koko

    (1 kpl) 55g

  • Tomaatti

    (1 kpl) 90g

  • Tammenlehtisalaatti

    25g

  • Pinaatti

    (2.1 kpl) 25g

Valmistaminen

  • Huuhtele tammenlehtisalaatti ja tuore pinaatti. Pilko tai revi niitä pienemmiksi ja sekoita salaattipohjaksi.
  • Huuhtele tomaatti ja lohko se. Laita lohkot hetkeksi sivuuun.
  • Paista pekonit pannulla. Revi tai pilko tällä välin leipä pieniksi paloiksi. Kun pekonit ovat kypsiä, pieni ne salaatin joukkoon ja lisää leipäpalat pannulle.
  • Paista leipäpaloihin rapea pinta ja käytä myös tomaattilohkoja pannulla. Lisää molemmat ainekset salaatin joukkoon.
  • Laske kattilaan vettä ja pane se kiehumaan sillä aikaa, kun paistat leipiä. Lisää kananmuna kiehuvaan veteen ja keitä sitä vain noin viisi minuuttia, jotta keltuainen jää löysäksi.
  • Kuori kananmuna ja riko se salaatin päälle. Nauti salaatti, kun kananmuna on vielä lämmin.
  • Vinkki: Keittämisen sijaan voit myös paistaa kananmunan. Mausta sitä tällöin pippurilla ja suolalla.
Loading...