Mustapapu-kaakaomuffinit (gluteeniton)

Mustapapu-kaakaomuffinit (gluteeniton)

Ruoka-aineet

  • Mustapavut

    (4.5 rkl) 90g

  • Kananmuna, M koko

    (1 kpl) 55g

  • Kookosrasva/öljy

    6g

  • Tofu, pehmeä

    70g

Valmistaminen

  • Huuhdo pavut juoksevassa vedessä.
  • Kuumenna uuni 175 asteeseen. Asettele muffinikupit 12-paikkaiseen muffinivuokaan.
  • Sekoita kaikki ainekset keskenään sauvasekoittimella. Lisää pari tippaa steviaa taikinaan, jos se ei mielestäsi ole riittävän makeaa. Jos kookosöljy on huoneenlämpöistä, sen pitäisi sekoittua taikinaan ilman sulattamista.
  • Annostele taikina muffinikuppeihin ja paista niitä uunissa noin 20 minuuttia. Muffinit ovat valmiita, kun ne uunista ulos otettaessa tutisevat aavistuksen verran heiluteltaessa.
  • Anna muffineiden jäähtyä ja jähmettyä huoneenlämmössä ennen tarjoilua tai viilennä ne jääkaapissa, jos viileät leivonnaiset ovat enemmän mieleesi.
  • Vinkki: Suosittelemme valmistamaan kerralla nelinkertaisen annoksen taikinaa, jolloin valmiita muffineita syntyy noin 12 kappaletta.
Loading...