Taivaallinen suklaakakku (gluteeniton)

Taivaallinen suklaakakku (gluteeniton)

Ruoka-aineet

  • Kananmuna, M koko

    (2 kpl) 90g

  • Hasselpähkinä

    (5 kpl) 5g

  • Kookosrasva/öljy

    5g

  • Manteli

    (5 kpl) 5g

  • Banaani

    (0.5 kpl) 50g

Valmistaminen

  • Lämmitä uuni 180 asteeseen. Erottele kananmunan keltuainen ja valkuainen toisistaan.
  • Sekoita banaani, munankeltuainen, kookossokeri, kaakaojauhe, kookosrasva, leivinjauhe ja ripaus suolaa sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi.
  • Jauhaa mantelit ja hasselpähkinät pieniksi muruiksi ja lisää murut taikinan joukkoon.
  • Vaahdota munanvalkuaiset ja sekoita vaahto varovasti taikinan sekaan.
  • Paista suklaakakkua uunissa 20-25 minuuttia.
  • Anna kakun jäähtyä ja pane se sitten jääkaappiin. Älä huolestu, jos kakku vaikuttaa hieman raa'alta, sillä se kiinteytyy jääkaapissa.
  • Vinkki: Suosittelemme, valmistamaan kerralla viisinkertaisen annoksen eli yhteensä noin 900 grammaa taikinaa.
  • Vinkki: Jos haluat valmistaa kakkua tarkasti itsellesi sopivan annoksen, jaa taikina muffinivuokiin ennen paistamista.
Loading...