Uunijuurekset kanan kanssa

Uunijuurekset kanan kanssa

Ruoka-aineet

  • Broileri, rintafilee

    110g

  • Oliiviöljy

    (4 tl) 12g

  • Bataatti

    (0.9 kpl) 100g

  • Punajuuri, keitetty

    (1.4 kpl) 90g

  • Porkkana

    (1.4 kpl) 100g

Valmistaminen

  • Huuhtele porkkanat ja bataatti ja kuuraa niistä mahdollinen irtolika juuresharjalla. Säilytät kasvisten arvokkaat vitamiinit, kun et kuori niitä.
  • Kuori punajuuri ja pilko se muiden kasvisten kanssa suurin piirtein samankokoisiksi kuutioiksi.
  • Kaada pilkotut kasvikset kulhoon tai kattilaan, lisää öljy (säästä pieni määrä kanojen paistamista varten), timjami sekä rosmariini ja kierittele juureksia kauhalla, jotta öljy ja mausteet leviäisivät tasaisesti. Voit halutessasi jättää kasvikset hetkeksi maustumaan.
  • Kuumenna uuni 200 asteeseen ja ota kanasuikaleet jääkapista huoneenlämpöön. Levitä leivinpaperi uunipellille ja kumoa juurekset sen päälle. Kypsennä niitä uunissa noin 35 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat kypsiä.
  • Paista kanan fileesuikaleet pannulla öljyssä sillä aikaa, kun juurekset ovat uunissa. Mausta suolalla, pippurilla ja kurkumalla ja nauti valmiiden juuresten kanssa.
  • Vinkki: Uunijuureksia on helppo valmistaa kerralla suuri määrä. Suosittelemmekin, että valmistat niitä kerralla useita annoksia.
Loading...