Olet tehnyt kaiken juuri niin kuin pitää. Seuraat ruokaohjelmaa gramman tarkkuudella, vältät herkkuja ja treenaat kuin viimeistä päivää.
Miksi paino välillä nousee?

Olet tehnyt kaiken juuri niin kuin pitää. Seuraat ruokaohjelmaa gramman tarkkuudella, vältät herkkuja ja treenaat kuin viimeistä päivää. Olet täydellä vauhdilla suuntaamassa kohti kesäkuntoa. Yllättäen painosi nousee ja vaaka näyttää painonnousua laskun sijaan - Apua! Mitä nyt? Onko painonnousu rasvan kustannuksella vai onko siihen jokin muu syy? 

Kehomme ovat erilaisia

Ensinnäkin on ymmärrettävä, että vaikka kehomme ovat hyvin samankaltaisia, ne ovat myös hyvin erilaisia. Syy, joka aiheuttaa painonnousua yhdelle, ei välttämättä aiheuta sitä toiselle. Opi tuntemaan kehoasi ja huomioi aineenvaihduntasi erityispiirteet. Painonnousuun voi olla kuitenkin myös yleispäteviä syitä.

3 mahdollista syytä painon nousuun

1. “Se” aika kuukaudessa

Naiset kokevat tilapäistä painonnousua kerran kuukaudessa kuukautisten aikana.

Se liittyy suoraan premenstruaalioireyhtymään (PMS), jota esiintyy jopa 40 prosentilla naisista. Välittömästi ennen kuukautisia progesteronitasot nousevat ja sen myötä aiheuttavat vatsavaivoja, aristusta ja turvotusta. Tämän lisäksi kehoon vapautuu enemmän aldosteronia, jonka takia munuaiset pistävät kehon keräämään nestettä.

Lisäksi myös estrogeenitasot elimistössä laskevat, mikä voi aiheuttaa roskaruoka-himoja muutama päivä ennen kuukautisten alkua.

2. Tarvitset enemmän suolaa kuin tavallisesti

Suolat pitävät nestettä kehossa. Jos koet outoa ja selittämätöntä painonnousua, yritä muistella, oletko syönyt viime aikoina enemmän suolaa kuin yleensä.

Olen kuullut, että tienrakentajat syövät poikkeuksellisen korkeiden helteiden aikana suolakalaa nestetasapainon säilyttämiseksi. Liekö tämä totta vai tarua - tietäjät voivat kommentoida.

Tavallisista elintarvikkeista puolivalmisteet sisältävät eniten suolaa. Varo, ettet liioittele niiden kanssa.

3. Vapaan aterian jälkeinen päivä 

Kerran viikossa saa Fitlap ravinto-ohjelman mukaan syödä yhden vapaan aterian. Tämä ateria on tarpeen, jotta elimistösi ei stressaantuisi painonpudotuksesta liikaa. Vapaa ateria oikeuttaa sinua syömään ihan mitä vain haluat. 

Pizzaa, karkkia tai kakkua - “cheatmeal” voi aiheuttaa kehossasi kevyttä painonnousua seuraavana päivänä. Se on täysin normaalia eikä saisi aiheuttaa liikaa stressiä: vapaan aterian on tarkoitus vapauttaa sinua liiallisesta stressistä! 

Yleensä kehon paino tasoittuu päivän jälkeen ja työntää painonlaskusi jälleen täyteen vauhtiin. Yksi askel taaksepäin - kaksi askelta eteenpäin.

Älä ota liikaa paineita - suosittelemme tarkkailemaan painoa kerran viikossa ja myös vertaamaan lukuja viikosta viikkoon.