Kukapa meistä ei silloin tällöin himoitsisi hampurilaisia, pitsaa tai ranskalaisia? Yleisesti levinnyt "totuus" on se, että kaikki ne kolme ovat kiellettyjen ruokien listalla, jos haluaa pysyä hoikkana. Todellisuudessa tällainen käsitys ei voisi olla kauempana todesta.
Jos valmistat näitä ruokia itse kotona meidän vinkeillämme, takaamme, että ne auttavat sinua pudottamaan painoa ja pitämään vatsasi täynnä. Vaikka häviätkin vähän ajassa, ovat tulokset sen arvoisia.
Katso, kuinka me olemme tehneet niin pitsasta, hampurilaisesta kuin ranskalaisista terveellisiä!
P.S. Määrät on tarkoitettu yhdeksi annokseksi keskikokoiselle naiselle, joka haluaa laihduttaa.
Ranskalaiset – täydellinen vaihtoehto perunalle
Unohda pakasteiset ranskalaiset! Kotitekoiset uuniranskalaiset ovat paitsi maukkaampia, myös täynnä tärkeitä ravintoaineita.
Unohda pakasteiset ranskalaiset! Kotitekoiset uuniranskalaiset ovat paitsi maukkaampia, myös täynnä tärkeitä ravintoaineita.
Tarvitset:
- 1 pieni peruna
- 1 porkkana
- 1/4 bataatti
- 1 rkl parmesaaniraastetta
- 1 rkl oliiivöljyä
- puolikas valkosipulinkynsi
- persiljaa
- suolaa
- pippuria
- paprikajauhetta
- 100 g raejuustoa
- 1 rkl kreikkalainen jogurtti
Valmistus:
- Esilämmitä uuni 220 asteeseen.
- Leikkaa vihannekset noin 1 cm paksuisiksi ranskalaisiksi.
- Sekoita vihannekset oliiviöljyn, mausteiden ja suolan kanssa.
- Levitä kasvikset leivinpaperilla päällystetylle pellille.
- Paista uunissa noin 20-25 minuuttia tai kunnes vihannekset ovat kullanruskeita ja rapeita.
- Valmista dippi sekoittamalla kreikkalainen jogurtti ja yrtit.
Pitsa – täysjyväpohja ja runsaasti kasviksia
Pitsa ei ole pelkästään epäterveellinen ruokalaji. Valitsemalla oikeat ainekset, voit tehdä pitsasta terveellisen ja ravitsevan aterian.
Tarvitset:
- 1 täysjyvätortilla
- 55 g naudan jauhelihaa (rasvaa 7 %)
- 40 g mozzarellaa
- 1 rkl tomaattipyreetä
- punasipulia (jos haluat)
- puolikas paprika
- 1 tl oliiviöljyä
- Mausteita (oregano, basilika)
Valmistus:
- Paista jauheliha ja vihannekset pannulla.
- Levitä tomaattipyree tortillalle ja lisää päälle jauhelihaseos ja juusto.
- Paista uunissa 220 asteessa, kunnes juusto on sulanut ja pinta on saanut väriä.
Hampurilainen – proteiinia ja kuitua
Hampurilainen voi olla terveellinen vaihtoehto, kun valitset oikeat ainekset. Kotitekoinen hampurilainen on täynnä makua ja ravintoaineita.
Kokeile saman tien!
Tarvitset:
- 1 runsaskuituinen täysjyväsämpylä
- 70 g naudan jauhelihaa (rasvaa 7 %)
- puolikas muna
- vähän sinappia
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 tomaatti
- 4-5 viipaletta maustekurkkua/suolakurkkua
- pari rengasta punaista sipulia (valinnainen)
- 1 rkl tomaattipyreetä
- Salaattia, tomaattia, kurkkua
- persilja
- suola
- pippuri
Valmistus:
- Sekoita jauheliha, muna, sinappi ja mausteet keskenään.
- Muodosta pihvit ja paista pannulla tai grillillä.
- Kokoa hampurilainen lisäämällä sämpylän väliin pihvi, salaatti ja muut täytteet.
Yhteenveto:
Kotitekoiset, terveelliset versiot suosikkiruokistasi ovat yhtä maukkaita ja tyydyttäviä kuin perinteiset fast food -vaihtoehdot. Valitsemalla oikeat ainekset ja valmistustavat, voit nauttia herkullisesta ruoasta ilman, että sinun tarvitsee tehdä kompromisseja terveydestäsi. Kokeile näitä reseptejä ja löydä omat suosikkisi!
Vinkkejä:
- Käytä runsaasti kasviksia.
- Valitse vähärasvaisia proteiininlähteitä.
- Mausta ruoat yrteillä ja mausteilla.
- Vältä lisättyä sokeria.
- Nauti ruoka rauhassa ja hyvässä seurassa.
Muista: Tämä on vain yksi esimerkki siitä, kuinka voit muokata suosikkiruokasi terveellisemmäksi. Ole luova ja kokeile erilaisia yhdistelmiä!