Borssikeitto

Borssikeitto

Ruoka-aineet

  • Naudanruho, keskirasvainen, rasvaa 13%

    80g

  • Peruna

    (0.6 kpl) 95g

  • Punajuuri, keitetty

    (1.5 kpl) 95g

  • Kinkku, rasvaa 6%

    (3 vpl) 30g

  • Smetana

    10g

  • Valkokaali eli keräkaali

    (1.3 kämmenellinen) 75g

  • Oliiviöljy

    (0.7 tl) 2g

  • Porkkana

    (0.4 kpl) 30g

  • Tomaattisose, tomaattipyree

    (0.5 rkl) 5g

  • Punasipuli (valinnainen)

    (0.1 kpl) 10g

Valmistaminen

  • Laita naudanliha kiehumaan ja poista reikäkauhalla pinnalle kertyvä vaahto.
  • Leikkaa punajuuri suikaleiksi ja hauduta tomaattisosen, vesitilkan ja oliiviöljyn kanssa (erikseen lihasta).
  • Lisää tomaattisose-sekoitukseen tilkka etikkaa. Etikka auttaa säilyttämään punajuuren punaisen värin.
  • Kuori ja pilko porkkana, sipuli ja persilja. Lisää ne lihan sekaan.
  • Raasta kaali ja paloittele kuorittu peruna.
  • Kun liha on melkein valmis, lisää keittoon kaali ja peruna. Keitä pehmeiksi.
  • Nosta liha vedestä ja suikaloi. Pilko myös kinkku ja lisää se lihan kanssa takaisin keittoon.
  • Lisää keittoon haudutettu punajuuri tomaattisoseella, mausta.
  • Tarjoa smetanalla tai kermaviilillä.
Loading...