Lohikeitto (gluteeniton)

Lohikeitto (gluteeniton)

Ruoka-aineet

  • Lohifilee

    100g

  • Peruna

    (0.9 kpl) 140g

  • Porkkana

    (1.2 kpl) 85g

  • Oliiviöljy

    (1 tl) 3g

  • Ruokakerma, rasvaa 10%

    (2.9 rkl) 20g

  • Kesäkurpitsa

    (0.5 kpl) 50g

  • Sipuli (valinnainen)

    (0.3 kpl) 20g

Valmistaminen

  • Kuori ja pilko perunat, porkkana, sipuli ja kesäkurpitsa.
  • Kypsennä öljyssä kattilassa kesäkurpitsakuutiot, voit halutessa lisätä myös purjoa. Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Kaada kesäkurpitsoiden päälle vesi ja lisää kattilaan pieni pala kalaliemikuutiosta ja muut vihannekset.
  • Kiehauta keitto, pienennä lämpöä ja hauduta keittoa vielä noin 20 minuuttia. Pilko kala.
  • Ota keitto pois liedeltä, laita puolet vihanneksista sivuun ja soseuta toinen puolikas sauvasekoittimella.
  • Kaada kattilaan ruokakerma, sivuun laitetut vihannekset ja pilkottu kala.
  • Kiehauta keitto kiehuvaksi, lisää halutessasi vielä pippuria ja suolaa. Tarjoa keitto ruohosipulin ja tillin kanssa.
Loading...