Kasvissosekeitto raejuuston kera (gluteeniton)

Kasvissosekeitto raejuuston kera (gluteeniton)

Ruoka-aineet

  • Linssit, kuivattu

    30g

  • Raejuusto, rasvaa 2%

    (4.4 rkl) 110g

  • Tuorejuusto, maustettu

    (1.7 rkl) 25g

  • Oliiviöljy

    (2 tl) 6g

  • Bataatti

    (0.4 kpl) 45g

  • Porkkana

    (0.8 kpl) 55g

  • Kesäkurpitsa

    (0.5 kpl) 50g

  • Sipuli (valinnainen)

    (0.4 kpl) 30g

Valmistaminen

  • Kuori ja pilko bataatti, porkkana, kesäkurpitsa ja sipuli (jos käytät).
  • Huuhtele linssit kylmässä vedessä ja laita ne kiehumaan 1,5 dl vettä. Keitä noin 15-20 minuuttia, kunnes linssit ovat pehmeitä.
  • Kuumenna pannulla oliiviöljy ja lisää sipuli. Paista, kunnes se on pehmeää. Lisää sitten bataatti ja porkkana, paista 5-7 minuuttia. Lisää kesäkurpitsa ja paista vielä muutama minuutti.
  • Lisää vihannekset keitettyjen linssien joukkoon, lisää 4 dl vettä ja murra kasvisliemikuutio. Mausta suolalla, savupaprikalla, kurkumalla, mustapippurilla ja curryllä. Keitä noin 10 minuuttia.
  • Soseuta keitto blenderissä, kunnes se on tasainen. Tarjoile keitto kulhoissa, lisää jokaisen kulhon päälle maustettua tuorejuustoa ja raejuustoa.
Loading...