Kellepä ei maistuisi mehukkaista tomaateista, jauhelihasta ja juustosta valmistettu lasagne? Se on ilmeisesti ruoka, jota syövät hyvillä mielin kaikki nuorista vanhuksiin. Lasagne-resepti on yksi viime aikojen etsityimpiä reseptejä sivullamme, ja asiakkaidemme toiveet ovat meille tärkeitä.

Siksi annammekin tänään sinulle terveellisen lasagne-reseptin, paino sanalla terveellinen.

Sitä me täällä Fitlapissa teemmekin – otamme ihmisten lempiruoat (tavallisesti aika epäterveelliset) ja teemme niille muodonmuutoksen, jonka lopputuloksena on herkullista ruokaa, joka ei lisää kiloja.

Lasagne, joka vie kielen mennessään

Tarvitset (yksi annos keskikokoiselle naiselle, joka pudottaa painoaan):

  • 85 g naudan jauhelihaa (suosittelemme valitsemaan ennemmin paistijauhelihan)
    Paistijauheliha on kyllä kalliimpaa, mutta tavallisesta jauhelihasta poiketen naudan paistijauheliha on jauhettu yksinomaan paistiksi nimetyistä naudan ruhonosista ja sisältää näin vähemmän rasvaa. Loppujen lopuksi paistijauheliha ei ole paljon tavallista jauhelihaa kalliimpaa.
  • puolikas kesäkurpitsa (tässä reseptissä käytämme pastalevyjen sijaan kesäkurpitsasiivuja)
  • 1 porkkana
  • 120 g tomaattipyreetä (ilman sokeria, voi käyttää myös yrtti-versiota)
  • 35 g mozzarellajuustoa (rasvaa 8,5 %)
  • 40 g papuja (niin punapavut kuin tarhapavut sopivat)
  • 1 rkl öljyä
  • puolikas paprika
  • ¼ sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi

Valmistaminen:

  1. Ruskista jauheliha nopeasti tilkassa öljyä. Jauheliha pysyy mehukkaampana, jos pannu on kunnolla kuumennettu. Mausta suolalla ja pippurilla ja nosta sivuun.
  2. Raasta porkkana karkealla raastimella.
  3. Pilko paprika, sipuli ja valkosipuli.
  4. Ruskista kevyesti porkkanaraaste, paprika, sipuli ja valkosipuli.
  5. Kun porkkana on kypsä (porkkanan kypsymisessä menee kauimmin), lisää joukkoon aiemmin ruskistettu jauheliha ja kaada päälle tomaattipyree ja pavut. Kuumenna vielä, kunnes sekoitus alkaa kiehua.
  6. Maista, tarpeen mukaan lisää suolaa ja pippuria.
  7. Tee kesäkurpitsasta kuorimaveitsellä siivuja.
  8. Kaada vuoan pohjalle jauhelihakastiketta, sen päälle monta kerrosta kesäkurpitsasiivuja ja ripottele päälle juustoa. Jatka samalla lailla niin kauan, kunnes koko kesäkurpitsa ja jauhelihakastike on käytetty. Kesäkurpitsa kuuluu niihin ravinto-ohjelman ruoka-aineisiin, joita saa käyttää niin paljon, kuin haluaa.
  9. Ripottele päälle loppu juusto. Jätä juustoa päällimmäistä kerrosta varten sen verran, että koko kesäkurpitsa olisi peitetty.
  10. Paista uunissa 200 asteessa 30 minuuttia.
  11. Ripottele päälle tilliä tai basilikaa ja tarjoile!
    Suosittelemme tekemään kerralla 3-4 annosta yhteen vuokaan.

Hyvää lasagnettamista!